Spellen

Momenteel zijn we bezig met een nieuwe uitgave van de spellen. Daarom zijn ze tijdelijk niet leverbaar. Als je ons een berichtje stuurt krijg je een berichtje zodra ze beschikbaar zijn. Als dank voor je geduld krijg je van ons 10% korting op je bestelling.

Het StressWegSpel is verkrijgbaar als bordspel en als kaartspel. Beide versies van het spel hebben als doelstelling om bewustzijn over het eigen stressniveau te vergroten en een gesprek over stress te starten.

Het bordspel is uitgebreider en interactiever. Tijdens het spelen van dit spel is er aandacht voor bewustwording, het gesprek over stress met elkaar voeren en mogelijke oplossingen om het eigen stressniveau te verminderen. Je speelt het bordspel met maximaal 6 spelers.

Het kaartspel is een aangepaste versie van het bordspel, bedoeld om online, in tweetallen of juist met hele grote groepen te kunnen spelen. Het spel is met name gericht op bewustwording en geeft een opening om het gesprek over stress aan te gaan. Het kaartspel is daarom een goede ‘break’ tijdens een evenement, of een aanzet tot nadenken waar later op teruggekomen wordt. In één-op-één sessies kan het kaartspel als laagdrempelige leidraad gebruikt worden om het gesprek diepgang te geven.

Aantal spelers

Spelwijze

Doel

 

Moment van inzet

Bordspel

2 tot 6

Fysiek

Bewustwording

Gesprek over stress voeren

Het eigen stressniveau verminderen

 

HR gesprekscyclus

Duurzaam inzetbaarheidsprogramma

Teamdag

Leiderschapsprogramma

Kaartspel

Ongelimiteerd

Online of fysiek

Bewustwording

Basis leggen voor het gesprek over stress

 

 

Congressen

Kick off bijeenkomst Duurzame Inzetbaarheid

Onderdeel van een re-organisatie

Online teamoverleg

1-op-1 coaching (stress/ burn out)

Kosten

De spellen zijn zo ontwikkeld dat ze makkelijk en snel in te zetten zijn. Uiteraard zit er een spelhandleiding bij die je door het spel heen helpt.

Bordspel

Wat je krijgt:

1 x het StressWeg bordspel, bestaande uit:

  • Speelbord: een groot canvas speelbord, bestand tegen vlekken en wasbaar
  • Speelkaarten: kaarten met grote en kleine stressvolle en stressverminderende gebeurtenissen
  • 6 grote houten pionnen + dobbelsteen
  • 6 scorebordjes
  • Pakketje ansichtkaarten: om de deelnemers inzicht om te laten zetten in actie
  • Uitgebreide spelhandleiding

Kaartspel

Wat je krijgt:

1 x het StressWeg kaartspel, bestaande uit:

  • Kaarten met uiteenlopende stressvolle en stressverminderende gebeurtenissen
  • Powerpoint presentatie om het spel online te spelen
  • Filmpjes met korte uitleg over opvallende stressgerelateerde kennis
  • Uitgebreide spelhandleiding met tips om de interactie te stimuleren

 

195,-

49,-

Je kennis over stress vergroten? Informeer naar onze Facilitator trainingen!

Het spel inzetten

Wanneer je het spel eenmalig binnen je organisatie in wilt zetten, kun je door ons een bijeenkomst laten faciliteren. Hoe de bijeenkomst eruit ziet is afhankelijk van je doelstellingen, de grootte van je organisatie en de tijd die je eraan wilt besteden.

Je mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen zodat we met je mee kunnen denken wat het meest passend is. Om je een idee te geven hoe wij te werk gaan geven we hier een voorbeeld van een bijeenkomst. Wil je het spel (veel) vaker inzetten, of wil je zelf de bijeenkomsten faciliteren? Dat kan ook. Kijk dan eens hierboven bij de pakketten die we aanbieden.

Voorbeeldbijeenkomst StressWeg bordspel

Een gemiddelde bijeenkomst duurt een halve dag. We beginnen met een korte introductie waarin we onszelf voorstellen, het doel van de bijeenkomst duidelijk maken en de achtergrond van het spel toelichten. Daarna spelen de deelnemers in groepjes van maximaal 6 het spel. We hebben meerdere spellen tot onze beschikking, dus kunnen er meerder groepjes tegelijk spelen. Onze facilitators kunnen maximaal 2 groepen tegelijk faciliteren, bij meer dan 2 groepen nemen we meer facilitators mee. Op die manier krijgt elke groep voldoende aandacht.

Tijdens het spelen van het spel komen de deelnemers soms verrassende stressvolle of stressverlagende gebeurtenissen tegen. Onze facilitator ligt toe waarom sommige leuke dingen voor stress kunnen zorgen. Deelnemers worden gedurende het spel ook uitgenodigd om ervaringen te delen en elkaar vragen te stellen. Tijdens het spel wordt doorgaans veel gelachen, om herkenbare, soms gekke situaties. Maar soms is een gebeurtenis ook confronterend, sommige situaties kunnen dichtbij komen. Zeker wanneer er spelers meedoen die een hoog stressniveau ervaren, ernstige zorgen hebben door persoonlijke situaties of recent een dierbare verloren hebben. Onze facilitators zorgen voor een veilige omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om te delen of de vrijheid om het niet te doen. Wij houden de spelers in de gaten en hebben oog voor hoe iedereen het spel ervaart.

Na afloop van het spel reflecteren de deelnemers samen op wat ze geleerd hebben. Wat was verrassend, herkenbaar, confronterend of interessant? En wat nemen ze mee uit deze ervaring?

Na een break komt de groep weer samen en geven we op een begrijpelijke manier informatie over de werking van stress in ons lichaam. We bespreken waarom burn-out, vermoeidheid en andere psychische klachten tegenwoordig zoveel voorkomen. We leren de deelnemers om stress te herkennen en wat ze kunnen doen om meer mentale balans te vinden.

 

Tip: combineer het spel met een workshop Duurzame Gedragsverandering!